HOTLINE:

013-2121104 (Zahar) / 017-2712373 (Zam) / 016-3010233 (Aljazuli) / 019-3532044 (Amad)

SERBUK KOLUSTRUM TERHEBAT


Kolostrum mempunyai sejarahnya yang tersendiri sebagai ubat tradisional sejak berabad-abad yang lalu. Walaupun sudah beratusan tahun tetapi orang Skandinavia masih menggunakan kolostrum untuk membuat kuih puding, bagi meraikan kelahiran anak lembu, supaya setiap orang terdapat kesihatan yang baik. Manakala di India, Kolostrum dikatakan memberi kebaikan fizikal dan rohaniahnya. Sehingga kini, Kolostrum masih tercatat dalam menu vegetarian. Dr. Hufeland telah mengkaji kesan Kolostrum terhadap kesihatan dan tumbesaran anak lembu yang baru lahir. Kolostrum kemudiannya dikaji secara meluas dan mendapat sambutan yang hangat kerana potensi keimunannya. Pada masa itu, ia dipreskripsikan secara rutin untuk merawa Rheumatoid Artritis. Oleh kerana Kolostrum adalah terhad dan tidak mudah disimpan, maka sesetengah tempat di India dan negara barat, hanya orang atasan sahaja dapat menggunakannya. Dengan itu, orang biasa jarang tahu berkenaan dengan Kolostrum. Catatan Dr. Bernard Jensen telah menyatakan bahawa keajaiban dan fungsi - fungsi berkenaan dengan Kolostrum. Seandainya menggunakan Kolostrum ia mampu membantu kita mengekal dan memulihkan sistem keimunan dan kesihatan kita, jadi ia sangat diberi perhatian.



Pelbagai produk yang diperbuat daripada Kolostrum sudah diterima orang ramai, sesetengah orang menyatakan bahawa “ Zaman keputihan ” sudah tiba. Mengikut laporan “ kanak - kanak yang disusui susu ibu jarang sakit. Kolostrum adalah makanan yang paling sesuai untuk bayi kerana faktor keimunan dan faktor pertumbuhan semula dapat memberikan banyak faedah.

Semua ramuan produk Kolostrum dibuat oleh Kolostrum. Dalam pasaran, produk Kolostrum yang dibuat adalah dalam bentuk serbuk, kepingan dan cecair dan lain-lain. Barangan yang berbentuk serbuk adalah produk yang paling disukai ramai, kerana ia boleh mengatasi masalah penyerapan dan teknik pengeluaran. Selepas bancuh ia lebih menyamai susu semulajadi, ia sesuai bagi semua orang terutamanya bagi kanak – kanak yang mempunyai keimunan yang rendah


Dua jenis bahan menentukan fungsinya
Faktor utama Kolostrum yang menarik perhatian orang ramai adalah ia merupakan satu daripada makanan yang penuh dengan faktor keimunan semulajadi. Keaktifan fungsinya terbahagi kepada dua jenis iaitu: Faktor Keimunan dan Faktor Pertumbuhan Semula, ia dapat menyesuaikan keimunan dan pertumbuhan semula sel-sel dalam tubuh badan kita. Ia adalah disebabkan Kolostrum terdapat keimunan yang terbaik dalam pengurusan fungsi tubuh badan kita. Produk Kolostrum telah merangkumi seluruh dunia.


Resipi menentukan kualitinya

Dalam proses membuat produk Kolostrum, oleh kerana Kolostrum kaya dengan dengan (terutamanya IgG) maka kandungan dalam IgG dapat memenuhi syarat yang telah ditetapkan. Kualiti bagi produk Kolostrum bukan ditentukan oleh IgG yang berkualiti atau tidak, ia bergantung kepada resipi itu sesuai ataupun seimbang tidak, memastikan sama ada ia berfaedah terhadap penyerapan, adakah Kolostrum dapat menunjukkan fungsi keseimbangan. Menurut Profesor Chao (Cina) memperkenalkan: menurut kajian yang telah dijalankan, kandungan IgG dalam produk Kolostrum mengandungi 0.85mg/m1 telah mencukupi kesannya untuk mengelakkan menghidap penyakit.


Kepentingan pemilihan jenama produk

Walaubagaimanapun, jenama yang mempunyai nama baik boleh dipercayai. Kolostrum NewCo 9 yang seratus peratus diimport dari New Zealand, memastikan produk berada dalam kualiti yang baik, dan mementingkan prestasi dan jenama produk. Kolostrum yang diimport dari New Zealand, terutamanya ia dapat kelulusan, turut mendapat dari Kementerian Kesihatan New Zealand kerana ia memperolehi kelebihan dan fungsi yang baik. Maka Kolostrum NewCo 9 yang diimport dari New Zealand adalah produk yang dipercayai oleh para pengguna.